Leider ist der Eintrag nur auf Rumänisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.
Retorică și persuasiune prin storytelling
(sau, altfel spus, vino la cel mai tare workshop de retorică și comunicare, iar dacă (totuși!) nu poți ajunge, distribuie către alți colegi sau convinge-i să se înscrie)
De ce sa particip?
Scurtă prezentare:
Din vremuri imemoriale, poveștile, legendele și parabolele au fost metode eficiente și favorite de a comunica informația, a preda valori și a împărtăși lecțiile importante ale vieții.
Poveștile au multe din caracteristicile importante ale comunicării eficiente: sunt interactive, educă prin atracție, scurtcircuitează rezistența, trezesc și hrănesc imaginația, dezvoltă abilități de rezolvare a problemelor, creează păsibilități pentru îndeplinirea obiectivelor, invită la o luare a deciziilor independentă.
Concursul nostru își dorește să dezvolte anumite resurse, să faciliteze comunicarea, gândirea independentă și să dezvolte imaginația, prin utilizarea metodei poveștilor.
Temă concurs: Justiție și spirit civic – puterea justiției și a spiritului civic
Reflexie: Virtutea justiției este conduită și sens al vieții ( spirit civic) sau doar nivel superior de cunoștințe despre limitele comportamentelor permise și nepermise din lume?
Suntem interesați să auzim și să descoperim povești în care spiritul civic și justiția au dat roade în ciuda dificultăților. Fie ele povești inspirate din viața elevilor, întâmplări care au avut loc în alte țări și în alte vremuri sau povești metaforice despre importanța justiției și a spiritului civic; ce ne dorim este să inspirăm noilor generații curajul și determinarea de a lupta pentru ce este corect. Scopul poveștilor este fie să inspire, să ne educe sau să ne convingă de importanța și valoarea justiției și spiritului civic.
Resurse dezvoltate: A aprecia ceea ce ai; Dezvoltarea creativității; Gândirea independentă; a-ți păsa de ceilalți; a căuta propriile soluții; a împărții cu alții ceea ce ai; a crede în abilitățile tale;a construi resursele pas cu pas;
Obiective propuse:
Încredere în sine; Gândirea independentă, centrată pe soluții; Bucuria de a-i ajuta pe ceilalți; Descoperirea propriilor abilități; Valorile traiului în comunitate
Organizare concurs:
Observație: în limita celor 60 de locuri a sălii de festivități, dacă cei înscriși în concurs sunt mai puțini decât numărul locurilor din sală, vor putea participa și cei care vor să participe doar la workshop.
Cum mă înscriu?
Simplu: prin e-mail la adresa: comitetgoethe@gmail.com
Dacă nu am acces la email, pot discuta cu colega mea, din clasa a XI –a, Mititelu Teodora, iar dacă nu o cunosc, mă va ajuta președintele clasei mele..
Atenție: Nu mă înscriu cu lucrarea până vineri, ci, mă înscriu până vineri, 7 aprilie, să particip la concurs și la workshop, iar lucrarea am timp să o livrez timp de 1 lună!!
Probleme…:Nu sunt hotarât încă…..Sau… Nu am înțeles clar despre ce este vorba….
Soluție: Merg la workshop sâmbătă, 8 aprilie, rup din programul meu 2 ore – de la 11-13- și cu siguranță voi știi mai multe și poate mă voi înscrie și la concurs…Și cred ca depășirea termenului limită de înscriere cu căteva zile va fi înțeles de organizatori…