Organisation des Programms Rhetorik und Überzeugung durch “storytelling”

Leider ist der Eintrag nur auf Rumänisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Retorică și persuasiune prin storytelling

(sau, altfel spus, vino la cel mai tare workshop de retorică și comunicare, iar dacă (totuși!) nu poți ajunge, distribuie către alți colegi sau convinge-i să se înscrie)

De ce sa particip?

• Pentru că participarea va putea fi utilizată în portofoliul educațional
  • Pentru că voi avea o întâlnire cu Alex Glod, în cadrul unui workshop ținut și în România, nu numai în afara țării (mai multe despre Alex gasesc la http://stai-sa-ti-povestesc.com/author/alexandru-glod/)
  • Pentru ca voi invata o noua tehnica de comunicare eficienta
  • Pentru ca voi participa la un workshop de comunicare încă de pe băncile liceului, comunicare pe care o pot folosi si in cadrul târgurilor universităților..
  • Pentru ca voi avea parte de o experiență unica, pe care o voi putea cultiva si in anii viitori ( așa se laugă organizatorii…)
  • Pentru ca voi avea parte de recunoașterea întregului Colegiu – colegi, profesori, parinti-
  • Pentru că, voi putea caștiga unul din cele 3 premii: locul I – voucher de calatorie/vacanta/city break in valoare de 1000 lei, locul II – voucher Decathlon în valoare 500 lei, locul III – voucher de cumpărături Băneasa Shopping City in valoare de 300 lei.

Scurtă prezentare:

Din vremuri imemoriale, poveștile, legendele și parabolele au fost metode eficiente și favorite de a comunica informația, a preda valori și a împărtăși lecțiile importante ale vieții.

Poveștile au multe din caracteristicile importante ale comunicării eficiente: sunt interactive, educă prin atracție, scurtcircuitează rezistența, trezesc și hrănesc imaginația, dezvoltă abilități de rezolvare a problemelor, creează păsibilități pentru îndeplinirea obiectivelor, invită la o luare a deciziilor independentă.

Concursul nostru își dorește să dezvolte anumite resurse, să faciliteze comunicarea, gândirea independentă și să dezvolte imaginația, prin utilizarea metodei poveștilor.

Temă concurs: Justiție și spirit civic – puterea justiției și a spiritului civic

Reflexie: Virtutea justiției este conduită și sens al vieții ( spirit civic) sau doar nivel superior de cunoștințe despre limitele comportamentelor permise și nepermise din lume?

Suntem interesați să auzim și să descoperim povești în care spiritul civic și justiția au dat roade în ciuda dificultăților. Fie ele povești inspirate din viața elevilor, întâmplări care au avut loc în alte țări și în alte vremuri sau povești metaforice despre importanța justiției și a spiritului civic; ce ne dorim este să inspirăm noilor generații curajul și determinarea de a lupta pentru ce este corect. Scopul poveștilor este fie să inspire, să ne educe sau să ne convingă de importanța și valoarea justiției și spiritului civic.

Resurse dezvoltate: A aprecia ceea ce ai; Dezvoltarea creativității; Gândirea independentă; a-ți păsa de ceilalți; a căuta propriile soluții; a împărții cu alții ceea ce ai; a crede în abilitățile tale;a construi resursele pas cu pas;

Obiective propuse:

Încredere în sine; Gândirea independentă, centrată pe soluții; Bucuria de a-i ajuta pe ceilalți; Descoperirea propriilor abilități; Valorile traiului în comunitate

Organizare concurs:

1. Se va deschide o perioadă de înscriere la concurs – perioada 2 – 7 aprilie ( știu, foarte scurtă, dar cred că este justificată de niște motive … pe care le voi afla de la organizatori..)
  2. Pe 8 aprilie, intre orele 11-13, cei înscriși vor participa la un workshop, cu titlul de mai sus, ținut de dl Alex Glod, in sala de festivități a Colegiului
  3. În perioada 10 aprilie – 15 mai, cei înscriși vor trimite fie eseuri, fie prezentări video, cu tema concursului
  4. În perioada 15 mai – 10 iunie, toate materialele transmise de concurenți vor fi supuse jurizării de către elevii, profesorii și părinții Colegiului, pe un grup închis, dedicat evenimenului, unde lucrările vor fi postate fără indicarea titularului, doar în baza unui cod sau a denumirii date de autor
  5. In perioada 11-15 iunie va avea loc premierea câștigătorilor
  6. Eseu – minim 2 pagini – maxim 6 pagini –
  7. Video- min. 3 minute- maxim 6 minute

Observație: în limita celor 60 de locuri a sălii de festivități, dacă cei înscriși în concurs sunt mai puțini decât numărul locurilor din sală, vor putea participa și cei care vor să participe doar la workshop.

Cum mă înscriu?

Simplu: prin e-mail la adresa: comitetgoethe@gmail.com

Dacă nu am acces la email, pot discuta cu colega mea, din clasa a XI –a, Mititelu Teodora, iar dacă nu o cunosc, mă va ajuta președintele clasei mele..

Atenție: Nu mă înscriu cu lucrarea până vineri, ci, mă înscriu până vineri, 7 aprilie, să particip la concurs și la workshop, iar lucrarea am timp să o livrez timp de 1 lună!!

Probleme…:Nu sunt hotarât încă…..SauNu am înțeles clar despre ce este vorba….

Soluție: Merg la workshop sâmbătă, 8 aprilie, rup din programul meu 2 ore – de la 11-13- și cu siguranță voi știi mai multe și poate mă voi înscrie și la concurs…Și cred ca depășirea termenului limită de înscriere cu căteva zile va fi înțeles de organizatori…